‘Disseny de les cures. Cures del disseny’ és el lema de la 12ª Trobada Nacional d’Associacions de Disseny (ENAD), que se celebra del divendres 18 al diumenge 20 d’octubre a Conca. La proposta de les entitats coorganitzadores, la Red Española de Asociaciones de Diseño (READ) i l’associació professional Cuenca Diseño, és “combinar reflexió i acció per a l’acció comuna i el plantejament de futurs des del disseny i les cures, amb participació d’actors involucrats del sector públic, privat, social i acadèmic. Treballarem per la innovació social a través del disseny per a combatre les vulnerabilitats i contribuir així a la producció de noves visions i nous models de transformació social”.
Per a això, plantegen tres preguntes clau: Com pot el disseny contribuir a societats més inclusives? Com pot el disseny contribuir a entitats més cuidadores? Com podem cuidar els projectes d’i des del disseny?
El 12ENAD posa el focus en la innovació social a través del disseny per a generar noves visions i nous models de transformació social
El 12ENAD reunirà més d’un centenar de participants, entre representants d’organismes públics i privats, estudiants, professionals i institucions. S’ha organitzat un complet programa de xarrades, taules redones, tallers, grups de treball, exposicions i altres activitats vinculades al programa central.
Com és habitual, l’ADCV tindrà un paper actiu en diverses de les sessions de debat i en els quatre grups de treball, reflex de la labor constant que realitzem en les diferents comissions de treball i projectes de READ durant tot l’any.
La ponència inaugural, ‘La Intel·ligència Col·lectiva i el disseny’, serà impartida per Amalio Rey, presentat per Teresa Jular (DIP), mentre que la de clausura serà a càrrec de Christina Melander, presidenta de BEDA (The Bureau of European Design Associations) i directora de programes de l’Institut Danés de Disseny, presentada pel nostre soci Kike Correcher, que és representant de READ en la BEDA.
Nostra gerent, María Navarro, intervindrà en el ‘Conversatorio 2: Com pot el disseny (i la cultura) contribuir a organitzacions més responsables?’. A més, comptem amb representants en les quatre taules de treball: ‘Bones Pràctiques. Reflexions sobre l’ús de la IA’; ‘GEN. Taller de co-creació amb enfocament feminista’; ‘Disseny inclusiu. Una taula taller en col·laboració amb DIVERS+S’, i ‘Educació i Disseny. Impacte en educació i disseny’. Entre les i els professionals d’ADCV participants en aquests grups de treball estan Vicente Gallega; Carmina Ibáñez; Carlos Tíscar; Rosana Monrós; Diego March; Samuel González; María Navarro; Cris Cavaller; Ángel Martínez; Alicia García; Chema Aznar i Kike Correcher.
Aquesta delegació de l’ADCV en la 12ª Trobada Nacional d’Associacions de Disseny es completa amb el nostre president, Ramón Arnau, i una àmplia representació de sòcies i socis.