Oberta la convocatòria per a dissenyar la 15ª VDW!! Fins al 17/07

27/06/24
Oberta la convocatòria per a dissenyar la 15ª VDW!! Fins al 17/07

La València Disseny Week (VDW) organitzada per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), torna amb la seua XV edició que tindrà lloc del 30 de setembre al 4 d’octubre. La iniciativa és una celebració participativa del disseny amb l’objectiu de mostrar el seu paper significatiu per a aconseguir un progrés sostenible, inclusiu i integrador. En sintonia amb aquest compromís, i amb l’acompliment de València com a Capital Verda Europea en 2024, la 15VDW vist la seua identitat gràfica amb un verd vibrant que convida a compartir i gaudir d’aquest reconeixement.

Durant aquesta setmana el disseny serà protagonista de la ciutat, en múltiples espais i en totes les seues formes, alineades amb l’objectiu principal de la VDW: acostar el disseny a la ciutadania. La Setmana del Disseny celebra la creativitat i el talent i per a això convida a participar a tota la indústria creativa amb aquesta crida per a proposar activitats o participar en les rutes (Design Walks). Les activitats podran tindre format presencial o virtual.

La convocatòria romandrà oberta del 27 de juny al 17 de juliol i està destinada al fet que professionals, escoles i col·lectius relacionats amb el sector del disseny i la creativitat, siguen o no membres de l’ADCV, presenten alguna iniciativa pròpia per a desenvolupar-se durant eixa setmana sota el paraigua de la marca VDW. Poden plantejar-les a través d’AQUEST FORMULARI. 

Professionals, estudis, escoles i altres col·lectius, membres o no d'ADCV, poden presentar les seues propostes d'activitats del 27 de juny al 17 de juliol

Els projectes proposats seran avaluats per una comissió de professionals que decidirà quins s’integren en el programa final. Els criteris de selecció són: adequació als objectius de l’esdeveniment; qualitat; creativitat i innovació, i impactes positius per a la societat, l’entorn i el propi sector i els seus professionals.

Una edició més, tindran cabuda en la Setmana del Disseny de València els projectes ‘Destacats VDW’, que es diferencien de la resta pel seu volum i impacte, en termes d’abast, emplaçament, necessitats de producció o rellevància de l’entitat que els organitza.

Grans cites en la Setmana del Disseny

Entre ells, s’emmarca, enguany, un projecte que suposa una fita: la inauguració del nou centre del disseny de la Comunitat Valenciana. La nova seu de l’ADCV se situarà en el centre de la ciutat de València, s’ha definit i es gestionarà aplicant criteris i processos sostenibles i comptarà amb una àmplia i diversa programació dedicada al disseny durant tot l’any, amb el mateix esperit que la VDW: disseny per a totes les persones.

L’exposició de projectes finalistes i premiats en la VII edició dels guardons de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana serà un altre dels ‘Destacats VDW’. La mostra se situarà en el centre d’innovació Las Naves, on podrà visitar-se del 10 de setembre al 17 d’octubre. Enllaçant amb els Premis, se celebrarà la tercera jornada ‘Disseny amb Impacte Positiu’, en la qual aprofundirem en els processos creatius dels treballs reconeguts pel jurat per la seua aportació a la societat i el medi ambient de mà de les i els professionals que els han creats.

El programa inclou, també, la jornada de presentació de la cinquena edició del festival de disseny, cultura i sostenibilitat en l’horta Miradors de l’Horta, que compta amb la col·laboració de l’ADCV. El seu objectiu és la reflexió sobre el desenvolupament sostenible, la sobirania alimentària i la relació entre els territoris agrícola i urbà. El lema enguany és ‘L’Horta, capital de l’alimentació sostenible’.

A més, la València Disseny Week compte, de nou, amb la iniciativa ‘Design Walks’, rutes per estudis de disseny de la Comunitat Valenciana en les quals poden participar tant estudis associats a l’ADCV com externs, que han penjat el cartell de ‘aforament complet’ durant les seues tres anteriors edicions. S’organitzaran per municipis o zones dins d’aquests, per la qual cosa es requerirà d’un nombre mínim de participants perquè siguen viables.

Sinergies i col·laboracions

Com és habitual, la València Disseny Week compartirà dates amb Fira Hàbitat València i altres trobades centrades en el disseny i la creativitat, secundats per la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana sota el paraigua de la marca València Design Fest.

La 15VDW té com a col·laboradors a la Fundació del Disseny, Las Naves, Fira Hàbitat i el saló Nude, compta amb Túria com a cervesa oficial i com a guia oficial amb la Pocket Design Guide.