El disseny reforça la seua capacitat innovadora i competitiva amb el programa ADCV Growth
Hui arranca ADCV Growth, un programa específic i gratuït per a ajudar els estudis de disseny a millorar la seua gestió empresarial i la seua capacitat innovadora. Al llarg de set jornades les persones assistents al programa, que compta amb el finançament de l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), adquiriran les eines necessàries per a augmentar la competitivitat i l’eficàcia dels seus estudis de disseny.
Cada mòdul versarà sobre una àrea concreta que serà impartida per especialistes en el tema: model de negoci i finances, estratègia de marca, protecció legal, gestió d’equips, metodologies àgils i eines de màrqueting.
A més, ADCV Growth busca, d’una banda, incentivar el creixement del teixit empresarial del disseny, donant suport al desenvolupament del sector i augmentant la seua productivitat. I, d’altra banda, afavorir la contribució del disseny com a eina de competitivitat en altres sectors econòmics, tant mitjançant el reforç de les seues capacitats com amb investigació i propostes innovadores de millora.
ADCV Growth està dirigit específicament a estudis de disseny que vulguen millorar la seua gestió empresarial i de projectes.
Hui, divendres 26 de maig, se celebra la primera de les sessions, impartides presencialment en el Centre d’Innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves. Aquest primer mòdul versa sobre el model de negoci i la gestió empresarial dels estudis de disseny, i és l’equip de Somos M&X, format per les economistes Xènia Viladàs i Marta Ruiz de Lleó, qui donarà les claus per a aprofitar la creativitat com a impuls de l’empresa.
Els següents mòduls de formació seran impartits setmanalment i també de manera presencial. L’experta en comunicació, en estratègia i desenvolupament de negoci, Laura Llopis, serà l’encarregada d’impartir la sessió sobre estratègia de marca. Sobre contractes i com protegir els drets del disseny serà Ana Bricio, advocada de PADIMA. Per part seua, la consultora d’organització i RRHH, Amparo Vicent, conduirà la sessió dedicada a la ‘Innovació en la gestió d’equips’. ‘Ser i fer Agile en disseny’ donarà les claus de com organitzar un estudi sota principis àgils, impartit per Yanina Wax i Guillermo Jávegas de Agile Nomad. L’última sessió explicarà eines per a atraure a clients potencials, com suscitar interés i facilitar l’acció comercial. Serà impartida per Carlos Ladaria, director de Nexpertia.
Com a tancament del programa el dia 6 de juliol, des de la ADCV s’ha organitzat una sessió de debat i networking per a compartir experiències, reflexions i comentaris sobre la pràctica de la professió. Serà a la vesprada i estarà oberta tant a les persones assistents al programa com al públic extern, especialitzat en disseny.